Zwembad reiniger | Vossen Greener Chemicals

Ontvang 2 liter Premium Protection gratis bij een bestelling van 12 liter Staporex (geldig t.e.m. 31 mei 2024 | automatisch geleverd bij de bestelling)

Zwembad reiniger

Zwembad reiniger

Om een zwembad professioneel te reinigen is het belangrijk om het zwembad te ontdoen van o.a. atmosferische vervuiling. Vervuiling kan zich ophopen aan de waterlijn, de ondergrond of rondom het zwembad. Hiervoor zijn verschillende soorten reinigers, waarvan één een zure reiniger. Zure reinigers zullen vervuiling zoals roestaanslag, roetaanslag, fosfaten, sulfaten, zouten, cementsluier of zwarte aanslag verwijderen.

Hoe verwijder ik roest in een zwembad?

Het reinigen van roest in een zwembad is een belangrijk aandachtspunt. Chloor en urine veroorzaken roest en corrosie. Dit komt niet alleen in zwembaden voor, maar ook boven de waterlijn door vocht en chloordampen. Bovendien komt roestaanslag voor op andere onderdelen om en rond het zwembad. Denk bijvoorbeeld aan fundaties van duikplanken, hekwerken, scharnieren van deuren, startblokken, tribunes, meubilair, scheidrechterstoelen. Corrosie of roest is snel en effectief op te lossen met Zwembad en Sauna ECO Reiniger – Atmosferisch en Mineraal, eventueel met hulp van een borstel of pad.

Door het gebruiken van een hoog geconcentreerde zure reiniger, zal de roestaanslag afgebroken worden. Belangrijk hierbij is dat het een veilige zure reiniger is, die ondergronden in het zwembad niet zal aantasten. 

Zure reiniger zwembad

Doordat er van nature fosfaten, roestaanslag en andere minerale vervuiling aanwezig is in en rondom zwembaden, is het nodig om deze regelmatig te verwijderen met een zuur reinigingsmiddel. Minerale vervuiling, ook wel atmosferische vervuiling genoemd, is vervuiling die uit de lucht komt. Minuscule roetdeeltjes komen in de lucht terecht die zich als gevolg hechten in de vorm van bijvoorbeeld grijze tot zwarte roetaanslag aan allerlei oppervlakten. Daarnaast is het een voedingsbron voor mossen en algen.

Zure zwembad reinigers worden gebruikt om atmosferische of minerale vervuiling effectief te verwijderen. Door de hoge zuurtegraad, zal het de vervuiling snel en eenvoudig afbreken. Hierdoor kun je weer genieten van een schoon en goed onderhouden zwembad.

Meer informatie over Vossen Greener Chemicals? Klik dan hier

Blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.