Allesreiniger ontvetter

Ontvetters

Het gebruik van een allesreiniger ontvetter is essentieel om machines en materialen goed te onderhouden. Regelmatig ontvetten van onderdelen is nodig omdat deze anders verstoppen, waardoor machines niet meer optimaal werken. In de industriële sector worden vaak vetten en smeeroliën ingezet. Smeermiddelen worden bovendien ook gebruikt bij bewerkingen zoals zagen, stansen en omvormen. Om machines en onderdelen in goede conditie te houden, is het noodzakelijk om te ontvetten.

Hoe werkt ontvetten met een allesreiniger ontvetter?

Professionele allesreiniger ontvetters worden ingezet voor verwijderen van vet, smeer en olie. Deze zijn vaak op basis van (chloorvrije) solventen. Dit zorgt voor een snelle en krachtige werking, zonder het oppervlak aan te tasten. Blue Max van Vossen Greener Chemicals is een krachtige, veilige industriële ontvetter op basis van chloorvrije oplosmiddelen. Blue Max wordt toegepast voor het ontvetten van zware (aangekoekte) verontreiniging door vet, olie, of smeer op bijv. motoren, apparatuur en onderdelen.

Waarom is het essentieel?

Door machines, onderdelen en materialen schoon te maken met een regulier schoonmaakmiddel, verwijder je geen vetten. Daarom is het zaak dat je een (allesreiniger) ontvetter gebruikt. Zo blijven onderdelen optimaal functioneren en zorg je ervoor dat machines niet vastlopen.

Welke ontvetter is geschikt?

Naast ontvetters op basis van solventen, zijn er natuurlijk nog meer soorten ontvetters. In de basis doen ze allemaal hetzelfde. Echter is het belangrijk om de ondergrond te beschermen en te zorgen dat de ontvetter het materiaal niet aantast.

Hierbij enkele voorbeelden van ontvetters op verschillende basissen, met de voor- en nadelen:

  • Op basis van ammoniak: Ammoniak heeft een sterk ontvettende functie, maar is daarnaast ook blekend. De damp is giftig en niet prettig.
  • Op basis van alcohol: Ethylalcohol en isopropanol zijn beide alcoholen die kunnen dienen als ontvetter. Het is een "schone" ontvetter omdat de alcohol vrij snel verdampt en geen residu achter laat.
  • Verfreiniger: deze ontvetters hebben een sterke ontvettende functie en als extra voordeel komen er geen giftige dampen vrij.

Meer informatie over Vossen Greener Chemicals? Klik dan hier.

Blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.