Professioneel kalk verwijderen | Vossen Greener Chemicals
Professioneel kalk verwijderen

Professioneel kalk verwijderen

Kalk is een verzamelnaam voor alkalische zouten van calcium zoals calciumhydroxide (gebluste kalk) calciumoxide (ongebluste kalk), calciumwaterstofcarbonaat en calciumcarbonaat. Alkalisch betekent dat de stof basisch is en dus niet zuur. Het professioneel verwijderen van kalk vereist daardoor dus een professionele zure reiniger. Vossen Greener Chemicals heeft verschillende sterk geconcentreerde zure reinigers voor het verwijderen van deze specifieke aanslag, rekening houdend met de ondergronden.

Kalkaanslag wordt gevormd wanneer er calcium- en magnesiumionen worden afgezet tegen wanden, machines, materialen en oppervlakken. Kalk ontstaat wanneer water verdampt of opdroogt en zal als gevolg aanwezig zijn op oppervlakken waar veel water langskomt.

Zure reinigers

Welke reiniger gebruik ik voor het professioneel kalk verwijderen?

Zure reinigers hebben vanzelfsprekend een hoge zuurtegraad. De pH-waarden van zo'n reiniger ligt vaak tussen de 0-6,9. Hoe zuurder het product, hoe beter het de kalk zal verwijderen. Het is echter ook belangrijk om te zorgen dat het product veilig is voor het milieu, de ondergrond en natuurlijk de gebruiker.

Kalk verwijderen van machines en materialen

Kalkaanslag op machines en materialen kan erg hardnekkig zijn, waardoor er professionele schoonmaakmiddelen ingezet moeten worden. Het is belangrijk om de juiste ondergrond en de juiste vervuiling te ontdekken om zo de kalk professioneel te kunnen verwijderen. In de bouwnijverheid komt kalk vaak voor in de vorm van cementsluier.

Bekijk onze oplossing voor het snel en veilig verwijderen van cementsluier.

Kalk verwijderen van industriële vaatwassers en waterkokers

Het is geen verrassing dat er vroeg of laat kalkaanslag zal ontstaan in deze industriële apparatuur. Daar er constant water aanwezig is. Het is belangrijk dat je deze apparatuur veilig reinigt wordt met een geconcentreerde zure reiniger die zorgt voor het professioneel verwijderen van kalk en het onderhoud. Ook de leidingen van deze apparatuur dienen goed onderhouden te worden, zodat kalk zich niet gaat ophopen.

Bekijk onze oplossing voor het snel en veilig verwijderen van kalkaanslag. Bekijk onze oplossing voor het snel en veilig onderhouden van leidingen.

Meer informatie over Vossen Greener Chemicals? Klik dan hier.

Blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.