BioRen

BioRen is een onderzoeksproject dat wordt gefinancierd door de Europese Commissie via haar Horizon 2020-onderzoeksprogramma.

Algemeen

Een goed geoliede transportsector smeert de gehele economie! Binnen Vossen Greener Chemicals zijn we ons er sterk van bewust dat het essentieel is om transport op een zo efficiënt en veilig mogelijke manier te laten verlopen. Vanuit deze optiek heeft Vossen Greener Chemicals een gamma aan producten ontwikkeld, met een specifieke toepassing binnen de logistieke sector. Van het zo efficiënt mogelijk verbruiken van kostbare brandstof en de levensduur van uw motor verlengen tot het in uiterlijk perfecte staat houden van uw voertuigen; Vossen Greener Chemicals treedt graag op als uw partner! 

BioRen

Vossen Greener Chemicals, als onderdeel van Vossen Laboratories is betrokken partner bij het BioRen – Advanced Biofuels Research Project, gefinancierd door de Europese Commissie als onderdeel van haar Horizon 2020 onderzoeksprogramma. Het doel van het project is het ontwikkelen van competitieve, next-gen drop in biobrandstoffen, vetrekkende vanuit de organische fractie van Municipal Solid Waste, vrij vertaald naar de restfractie van het gesorteerde afval. Hierbij wilt Vossen Greener Chemicals wederom bijdragen aan de circulaire economie. Hierbij wordt bewust een onderscheid gemaakt tussen biobrandstoffen op basis van plantaardig materiaal en brandstoffen gemaakt uit een afvalproduct.

Voor meer informatie over het project: www.bioren.be/about-bioren

Brandstofbesparing 

 • Oil F1:

Algemeen

Een hoog kwalitatief olie additief op basis van nanotechnologie. Het product bevat het “Security Break Complex” (SBC). Het product is geschikt voor motoren, transmissies en versnellingsbakken. Het verminder schokken, frictie en slijtage, waardoor de levensduur van uw motor, transmissie of versnellingsbak verlengd wordt. Laat uw auto weer lopen als nooit tevoren!

 • Verlaagt het brandstofverbruik [1]
 • Verlengt de levensduur van uw motor

Oil F1 is een zeer hoogwaardig olie-additief, speciaal door Vossen Laboratories ontwikkeld voor verbrandingsmotoren, transmissies en versnellingsbakken. Oil F1 is het eerste, in Nederland geproduceerde olie-additief wat ontwikkeld is op basis van Nanotechnologie. Het bevat geen inertebestanddelen zoals bijvoorbeeld Teflon (PTFE) en grafiet en is PFAS-vrij.

Na toevoeging vermengt Oil F1 zich volledig met de aanwezige olie en zal daarbij een actieve verbinding aangaan met bewegende metalen delen (denk aan zuigerwanden, zuigerveren, lagers, lagerschalen, kleppen, turbo's, compressors, draaiende delen, etc.). Deze verbinding is vrijwel ondoordringbaar en zorgt daarmee voor een hechte filmlaag (layer) op de metalen delen. Daardoor worden de zwaar belaste delen beschermt en tevens op kleine beschadigingen hersteld! Door het "Security Brake Complex" (SBC) wordt de slijtage sterk gereduceerd en zelfs tot nihil teruggedrongen bij de koude start. Zodoende is Oil F1 zeer effectief en tevens geschikt voor motoren die zwaar belast worden of langere tijd niet worden gebruikt, denk hierbij aan bootmotoren, campers, motorfietsen, etc.

Hoe te gebruiken?

Voeg 40-60 ml product toe voor elke liter olie. Wanneer u de olie ververst dient u het product opnieuw toe te voegen.

Verdere informatie

Bescherm tegen nadelen E10 Benzine

Sinds oktober 2019 is in Nederland alle EURO95 brandstof voorzien van 10% bio-ethanol (E10). Weliswaar schoner voor het milieu maar in veel situaties slechter voor een verbrandingsmotor. Zo is het percentage bio-ethanol verdubbelt van 5 naar 10%. In elke 10 liter brandstof is dus 1 liter bio-ethanol (= alcohol) toegevoegd! Veel klassiekers én moderne motorfietsen, scooters of jet ski's ondervinden daardoor veel last met zelfs motorschade tot gevolg. Een ander nadeel is dat bio-ethanol vocht aantrekt, hoe meer bio-ethanol, hoe meer kans op vocht. Bij een stilstaande motor kan dit vocht inwerken met inwendige roestvorming tot gevolg.

Nanotechnologie

Oil F1 doet z'n werk in een motor of transmissie. Kort gezegd, U ziet niet wat het doet, maar u merkt het wel! Vossen heeft door toepassing van nanotechnologie een geweldige doorbraak bereikt. Met Oil F1 wordt de zogenaamde "Stick-slip" enorm verlaagt. Stick-slip is de statische weerstand die eerst overwonnen moet worden bij het op gang brengen van een beweging. Juist in een motor of transmissie zijn er veel bewegende delen. Hoe lager deze statische weerstand des te beter het rendement. En dat merkt u!

De voordelen van Oil F1 

 • Lager brandstofverbruik, ten minste 7% tot 15%
 • Bescherming tegen de nadelen van E10 benzine
 • Minder inwendige slijtage, lagere onderhoudskosten.
 • Zeer geschikt voor zware belasting, ook voor trucks, shovels, etc
 • Security Brake Complex, beschermt motor bij koude start
 • Verlaagt "Stick Slip" (statische wrijving)
 • Verlengt levensduur van olie door minder vervuiling
 • Minder aanhechting van koolstof (zuigerveren, kleppen)
 • Motor loopt rustiger en stiller

Proefresultaten

Over een periode van 8 maanden zijn er testen uitgevoerd op verschillende vrachtwagens gebruikt binnen het speciaal wegtransport. Hierbij werd de keuze gemaakt een representatieve steekproef te nemen van oude en nieuwere trucks van verschillende merken. De vrachtwagens werden steeds bereden door dezelfde chauffeurs, kregen dezelfde brandstof toegediend en de chauffeurs werden niet op de hoogte gebracht van de toevoeging van Oil F1. Het gemiddelde rendement liet een brandstofbesparing van 7 tot 9,5% zien, met wel uitschieters tot 12,5%! Wilt u meer weten over de proeven of zelf met het product aan de slag gaan? Neem dan contact met ons op.

 • Fuel F1 

Algemeen

Een hoogtechnologisch brandstofadditief op basis van een bio-enzymatische katalysator om de levensduur van de brandstof te verlengen. Het product is geschikt voor alle typen diesel- en benzinemotoren. Haal het uiterste uit jouw motor!

 • Tot wel 12% minder brandstofverbruik
 • Breekt bezinksel in de brandstoftank af
 • Draagt bij een aan beter milieu

Hoe te gebruiken? 

Voeg 100 ml Fuel F1 toe aan 100 liter diesel.

Voeg 150 ml Fuel F1 toe aan 100 liter benzine.

Tijdens het eerst verbruik kunnen de brandstoffilters verstopt raken doordat slib en andere afzettingen uit de brandstoftank loskomen. Controleer de brandstoffilters en vervang ze indien nodig. Na het eerste gebruik zullen de filters langer meegaan en zal de uitstoot van rook duidelijk afnemen.

[1] Zie voor meer informatie het onderwerp proefresultaten.

Blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.